Input gevraagd: heeft u de ruimte voor circulair ondernemen?

Gepubliceerd op:
13 september 2024

Welke hindernissen komen ondernemers tegen in hun overgang naar een circulaire economie? Dat brengt het Versnellingshuis Nederland circulair elk jaar in kaart met de Rode Draden. Met deze keer als thema: ruimte.  Ondernemers kunnen hun stem laten horen door de enquête in te vullen. Door bij te dragen, werken zij mee aan een compleet beeld.

Ruimte is het thema

Een ondernemer die circulair werkt, gooit zo min mogelijk weg. Ook heeft die opslag nodig voor herbruikbare materialen. Alleen daarom al is de bedrijfslocatie belangrijk. En neem bijvoorbeeld producten die half af zijn en later iets anders worden (halffabrikaten). Het is duurzaam en circulair als een ondernemer die producten niet ver weg hoeft te brengen naar een ketenpartner. Bij 'ruimte' als thema voor de Rode Draden horen daarom vragen als:

  • Heeft u genoeg ruimte voor uw bedrijfsactiviteiten?
  • Hoe flexibel bent u met de ruimte die u heeft?
  • Zijn er genoeg ketenpartners bij u in de buurt?

Presentatie in Week van de Circulaire Economie

De input van ondernemers brengt knelpunten beter in beeld. De resultaten maken we bekend tijdens de Week van de Circulaire Economie in maart 2025. Het Versnellingshuis presenteert de Rode Draden-notitie dan aan de Tweede Kamer. 'Rode draden' verwijst naar thema's en obstakels die steeds weer opduiken in een situatie.

Over het Versnellingshuis

Het Versnellingshuis Nederland circulair helpt ondernemers de overstap te maken naar een keten waarin afval niet bestaat. Hierin werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland, MVO Nederland, wetenschappers van Het Groene Brein samen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt hen.

Naar de enquête

Welke knelpunten rond het thema ruimte komt u tegen in de overgang naar een circulaire economie?

De enquête direct invullen

Meer weten?

In samenwerking met:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?