Handelsmissie PIB naar Australië: kansen in waterstof

Gepubliceerd op:
15 juli 2024

Bent u actief in de waterstofsector? En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in Australië? Of wilt u misschien samenwerken met Australische partners om de waterstofketen verder te ontwikkelen? Meldt u zich dan voor 7 augustus aan voor deze handelsmissie naar Australië. 

zaterdag
7 september
t/m
vrijdag
13 september

Locatie

Sydney
AU

Deelname

  • Uiterste aanmelddatum: 7 augustus 
  • Voor PIB-leden is deelname gratis 
  • Voor niet-PIB leden kost deelname € 750 per persoon, exclusief btw

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • Consulaat-generaal in Sydney
  • New Energy Coalition

Samenwerking tussen Nederland en Australië

In 2023 ondertekenden de Australische en Nederlandse ministers van Klimaat en Energie een verklaring voor samenwerking op het gebied van waterstof. Daarmee gaven zij het startsein om de import-exportketens voor waterstof tussen beide landen verder te ontwikkelen. In het kader van deze samenwerking is ook het programma Partners for International Business (PIB) Waterstof Australië gestart (zie kader onderaan deze pagina). Deze handelsmissie is de 2e missie die we voor dit programma organiseren.

Kansen voor waterstof in Australië 

Australië is koploper in de productie en export van (groene) waterstof. Het land heeft de perfecte ligging om grote hoeveelheden (groene) waterstof te exporteren. Daarvoor moet het wel de hele waardeketen voor waterstof verbeteren. Dat biedt kansen voor de Nederlandse waterstofsector. U leest meer over deze kansen in ons gratis sectorrapport (pdf).

Voor wie?

Bent u een ondernemer of consultant binnen de waterstofsector? Of werkt u als technologieprovider binnen de toeleveringsketen? Of doet u onderzoek naar waterstof voor een kennisinstelling? Dan is deze missie misschien interessant voor u. Zeker als u actief bent op één van de volgende thema's:

  • oplossingen en technologieën voor opslag en vervoer van waterstof (offshore en onshore), zoals pijpleidingen en opslagtanks;
  • elektrolyse (offshore en onshore) voor waterstofproductie op zee;
  • toepassingen voor import- en exportterminals voor waterstof;
  • toepassingen voor ontzilting van zeewater;
  • waterstofcertificering.

Waarom deelnemen? 

U kunt tijdens deze missie goed uw zakelijke kansen onderzoeken. U wisselt kennis uit en netwerkt met de Australische sector. Een deel van het programma doen wij samen met een Duitse handelsdelegatie. Dit geeft u de kans om met Duitse samenwerkingspartners te netwerken.

Verder kunnen deelnemers aan deze missie ook meedoen aan de gezamenlijke stand tijdens de Asia-Pacific Hydrogen Summit & Exhibition.

Als u ten slotte een ondernemer bent met techniek voor waterstoftoepassing, kunt u een demonstratieproject starten. 

Voorlopig programma 

Tijdens deze handelsmissie bezoeken wij belangrijke waterstofprojecten. Ook organiseren wij matchmaking en vergaderingen met mogelijke Australische samenwerkingspartners. Meer informatie staat in het conceptprogramma.

Deelname en kosten

Leden van het PIB-cluster 'Waterstof Australië' betalen geen deelnamekosten.

Bent u geen lid van het PIB-cluster? De kosten voor deelname zijn dan € 750 exclusief btw, per persoon.

Deelname is inclusief programma, transfers naar programmaonderdelen en enkele lunches en diners (die op het definitieve programma staan). 

Deelname is altijd (ook voor PIB-leden) exclusief reis- en verblijfskosten en exclusief alle individuele kosten. 

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze PIB-handelsmissie naar Australië voor kansen in waterstof? Meld u dan aan voor 7 augustus 2024.

Meld u aan

Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken.

Organisatie 

RVO organiseert deze missie in samenwerking met het consulaat-generaal in Sydney en met New Energy Coalition.

Meer weten? 

Heeft u vragen over deze PIB-handelsmissie? Neem dan contact op met: 

Siep Bouma, internationaal project manager waterstof en coördinator PIB Waterstof Australië
E: s.bouma@newenergycoalition.org 

PIB-cluster Waterstof Australië

Een cluster van Nederlandse bedrijven en kennisinstituten werkt samen met Australië om de Waterstof infrastructuur en sector te verbeteren. De Nederlandse overheid ondersteunt hierbij.

Dit publiek-private partnerschap richt zich op kennisuitwisseling, netwerkopbouw en het verder ontwikkelen van bilaterale handelsrelaties met Australië over de hele waardeketen van waterstof, van levering tot gebruik.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?