Wind op zee - Hollandse Kust (west) kavels VI - VII

Laatst gecontroleerd op:
28 juni 2024
Gepubliceerd op:
29 oktober 2019

Het Rijk wil kavelbesluiten nemen voor windparken op zee van circa 1400 MW in het windenergiegebied Hollandse Kust (west) zoals aangewezen in het Nationaal Waterplan en de Rijksstructuurvisie Windenergie op Zee Aanvulling gebied Hollandse Kust. Deze windparken liggen 50 kilometer uit de kust.

Wilt u reageren op de ontwerp-wijzigingsbesluit?

Van vrijdag 28 juni tot en met donderdag 8 augustus 2024 kunt u reageren op het ontwerp-wijzigingsbesluit voor dit project. Reageren kan via onderstaande knop.

Op deze pagina vindt u informatie over de procedure van dit project. U leest welke stappen nodig zijn voordat de bouw/aanleg van het project kan starten.

Stand van zaken

Het ontwerp-wijzigingsbesluit ligt van vrijdag 28 juni tot en met donderdag 8 augustus 2024 ter inzage. In de Staatscourant van 27 juni 2024 is hiervan een kennisgeving geplaatst.

Met dit ontwerp-wijzigingsbesluit worden enkele voorschriften van de kavelbesluiten VI en VII gewijzigd. Deels gaan de wijzigingen over de actualisatie van voorschriften naar aanleiding van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Daarnaast worden met de wijzigingen randvoorwaarden gecreëerd voor de toepassing van (ecologische) innovaties.

Het gaat om een actualisatie van voorschrift 4, eerste en tweede lid, van beide kavelbesluiten, waarin bepalingen zijn opgenomen om onderwatergeluid te beperken. Ook wordt voorschrift 4, tiende lid, van beide kavelbesluiten gewijzigd, waarin bepalingen zijn opgenomen over onder meer de kleur van windturbines en de lichtintensiteit van obstakelverlichting. U kunt de overwegingen en de wijzigingen vinden in het ontwerp-wijzigingsbesluit.

De zienswijzen zien op het onderhavige besluit, dat betekent dat een zienswijze alleen kan gaan over de wijzigingen van besluit, het kavelbesluit is op 21 september 2022 onherroepelijk geworden.

De besluiten zijn nog beschikbaar op de pagina: Wind op zee - Hollandse Kust (west) kavels VI - VII - fase 1.

Nu ter inzage

Op dit moment ligt het ontwerp-wijzigingsbesluit ter inzage.

Informatiepagina jaaroverzicht

Het jaaroverzicht met grote energieprojecten geeft inzicht in hoe het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) hier als coördinerend ministerie mee omgaat. Het volledige, meest recente jaaroverzicht (2021) staat op de pagina: Bureau Energieprojecten: jaaroverzicht projecten.

Hieronder vindt u de informatie over dit specifieke project.

Voorgeschiedenis

Hieronder vindt u meer informatie over de voorgeschiedenis van dit project.

Contact Bureau Energieprojecten

Bel (070) 379 89 79
bureauenergieprojecten@minezk.nl

Bent u tevreden over deze pagina?