Verdubbelde subsidiepot voor Emissieloze Bedrijfsauto’s

Gepubliceerd op:
5 augustus 2024

Er is meer geld beschikbaar voor ondernemers die emissieloze bedrijfsauto’s willen aanschaffen. De subsidiepot van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is fors verhoogd. Aanvragen is mogelijk tot en met 31 december 2024.
 

Meer vraag dan verwacht

De laatste jaren kunnen ondernemers en non-profits de SEBA aanvragen om hun bedrijfsauto’s te verduurzamen. Elektrisch werkverkeer is natuurlijk beter voor het klimaat, maar het is ook een nuttige investering waarmee ondernemers minder gevoelig worden voor stijgende brandstofprijzen. 2024 is het laatste jaar dat de SEBA openstaat voor aanvragen. Er was daarom enorm veel interesse, waardoor het budget sneller opraakte dan verwacht.  Vandaar dat het budget op 26 juli is verdubbeld van € 30 miljoen naar € 60 miljoen. 

Maximaal € 5000 per bedrijfsauto

De SEBA financiert tussen de 7 en 12% van de aanschafprijs van de emissieloze bedrijfsauto. Het percentage verschilt afhankelijk van de grootte van de onderneming. Aanvragers krijgen maximaal € 5000 per auto als ze aan alle voorwaarden voldoen.   

Aanvragen heeft zin tot het laatste moment

Op het moment is er nog € 26.710.570 beschikbaar voor nieuwe aanvragen. Dit bedrag wisselt van week tot week omdat aanvragen worden aangepast, geannuleerd of afgewezen. We verwachten dat er geld overblijft tot het loket sluit. Omdat het aangevraagde bedrag kan dalen, heeft aanvragen zin tot het laatste moment. Ook als het budget overtekend raakt. SEBA is open voor aanvragen tot en met 31 december 2024.

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?