Praat mee over het voorstel voor de sierteeltsector

Gepubliceerd op:
29 augustus 2024

De brancheorganisatie (BO) Sierteeltproducten heeft een voorstel gemaakt om sierteeltproducten te promoten. Dit staat in het programma Collectieve Communicatie Sierteeltproducten 2025-2027. De BO stelt voor dat alle ondernemers in de sector meebetalen aan dit programma. U kunt tot 27 september 2024 reageren op dit voorstel.

De BO Sierteeltproducten wil dat alle ondernemers in de sector meebetalen aan het programma Collectieve Communicatie Sierteeltproducten 2025-2027. Ook als ze niet lid zijn van deze BO. Daarnaast moeten alle ondernemers zich hiervoor registreren en hun gegevens delen.

De organisatie heeft de minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) gevraagd om deze maatregel voor de sector algemeen verbindend te verklaren (AVV). Dat betekent onder andere dat de maatregel geldt voor alle ondernemers in deze sector.

Wat vindt u hiervan?

U kunt reageren op voorstellen voor nieuwe wetten en regels. Dit gaat via een internetconsultatie. Bij een internetconsultatie wordt een concept van een wetsvoorstel op internet gepubliceerd. Daarna kan het publiek reageren.

Op internetconsultatie.nl/sierteelt_communicatie_2024 vindt u het communicatieprogramma met het voorstel van de brancheorganisatie. Hier stuurt u ook uw reactie op. Doe dit vóór 27 september 2024. U geeft uw mening over de verplichte betaling voor de eerste periode van het programma. 
 

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur
Bent u tevreden over deze pagina?