Sluit u aan bij het PIB-programma Sustainable Airport Development in Indonesia

Gepubliceerd op:
12 september 2024

Bent u actief in de luchthavensector en heeft u interesse in Indonesië? Wilt u werken aan duurzame oplossingen? Dan heeft u nu de kans om samen met andere bedrijven de Indonesische markt op te gaan met het programma Partners for International Business (PIB)!

Op 24 september 2024 tekenen 7 bedrijven en brancheorganisatie Netherlands Aerospace Group een samenwerkingsovereenkomst met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In het kader van een PIB-programma zal deze groep de komende jaren hun kansen verzilveren op het gebied van duurzame luchthavenontwikkeling in Indonesië. Een mooie en tegelijk winstgevende bijdrage aan de Sustainable Development Goals.

Het PIB-cluster 'Sustainable Airport Development in Indonesia' positioneert zich de komende tijd op de Indonesische markt met onder meer handelsmissies, inkomende bezoeken van sleutelfiguren, matchmaking en gezamenlijke kennisevenementen. 

Een liaison wordt aangesteld om het cluster lokaal te vertegenwoordigen. De Nederlandse ambassade in Jakarta heeft duurzame luchthavenontwikkeling hoog op de prioriteitenlijst staan en zal hen waar nodig ondersteunen.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

De Indonesische regering heeft ambitieuze plannen voor de ontwikkeling van de luchthavensector. De komende jaren willen zij nieuwe, milieuvriendelijke luchthavens bouwen en de bestaande faciliteiten uitbreiden. 

Dat biedt samenwerkingsmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven, met expertise op het gebied van duurzame luchthaventechnologie, -ontwikkeling en -beheer. We willen zo veel mogelijk verschillende producten en diensten aanbieden in de Indonesië. 

Aanmelden

Bent u actief op het gebied van duurzame luchthavenontwikkeling? Wij zijn nog steeds op zoek naar bedrijven met aanvullende diensten die zich willen aansluiten! 

Meld u aan bij: 

Frank Jansen, coördinator 
Netherlands Aerospace Group
E: frank.jansen@nag.aero

Deelnemende bedrijven

Het cluster bestaat nu uit de bedrijven: 

  • NACO
  • To70
  • Vanderlande 
  • Schiphol
  • Ooms
  • MEP
  • Aviavox

Meer weten? 

Wilt u meer weten over dit cluster? Neem dan contact op met:

Frans Kortekaas
RVO, Partners for International Business
E: frans.kortekaas@rvo.nl

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?