Nieuwe subsidie helpt ondernemers laadinfrastructuur aanleggen

Gepubliceerd op:
18 juli 2024

Ondernemers die laadinfrastructuur aanleggen of hier advies over willen kunnen vanaf 24 september 2024 de nieuwe subsidieregeling SPRILA aanvragen. De Subsidieregeling voor Private Laadinfrastructuur bij bedrijven heeft 2 onderdelen: Advies en Aanschaf. SPRILA maakt het opladen van elektrische voertuigen op eigen of gehuurd terrein makkelijker.

Zonne-energiedak provinciehuis Overijssel

Beide regelingen zijn er ook voor concessiehouders van openbaar vervoer.

SPRILA Aanschaf

Bij SPRILA Aanschaf bepaalt het subsidiebedrag het moment waarop u uw aanvraag doet. Is het subsidiebedrag lager dan € 25.000? Dan vraagt u achteraf subsidie aan. Is het subsidiebedrag hoger dan € 25.000? Dan vraagt u de subsidie aan voor de werkzaamheden starten. De rekentool laat zien wat er op uw situatie van toepassing is.

SPRILA Advies

Veel ondernemers hebben vragen over het aanleggen van laadinfrastructuur. Daarom is er SPRILA Advies. Met deze regeling krijgt u tot maximaal 50% van de advieskosten van een externe adviseur vergoed. Kijk voor alle voorwaarden en onder andere het format laadadvies op de subsidiepagina.

Webinar

In het webinar Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) op dinsdag 3 september geven we informatie over de regeling en laten we zien hoe u er gebruik van kunt maken. Het webinar is van 10:00 tot 11:30 uur. Meld u nu aan.

SPULA voor publiek toegankelijke laadlocaties

Naast de SPRILA is er de Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur zwaar vervoer (SPULA). Deze regeling is er voor de aanleg van publiek toegankelijke laadlocaties. De SPULA opent op 1 oktober 2024.

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?